Budgetbeheer

Wat is budgetbeheer?

Bij budgetbeheer beheert de GKB uw inkomsten en betaalt daar uw vaste lasten van. Ook adviseren wij u over hoe u uw inkomsten kunt verruimen en uw uitgaven kunt verlagen. Lees meer over budgetbeheer.

Hoe lang duurt budgetbeheer?

Hoe lang budgetbeheer duurt is afhankelijk van het beleid van de gemeente waar u woont. In sommige gemeenten geldt een maximale looptijd. In het algemeen geldt dat wanneer u uw budget (weer) zelf kunt beheren, het budgetbeheer stopt.

Wat kost budgetbeheer?

Budgetbeheer kost u meestal niets. De kosten van het budgetbeheer worden bijna altijd betaald door de gemeente.

Hoe kan ik me aanmelden voor budgetbeheer?

Ga hiervoor naar Aanmelden.

Is mijn weekgeld al gestort?

Als u budgetbeheer met weekgeld heeft, maken wij iedere dinsdag weekgeld over, tenzij u andere afspraken met uw inkomensbeheerder heeft gemaakt. Binnen uiterlijk twee dagen staat het op uw rekening. Hoe lang dit precies duurt, is afhankelijk van uw bank.

Kan ik het weekgeld contant ontvangen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Krijg ik een afschrift van mijn budgetbeheerrekening?

U kunt 24 uur per dag online via Mijn GKB uw budgetbeheerrekening (inkomsten, betalingen en reserveringen) inzien en printen. Wilt u dit niet, dan kunt er voor kiezen om één keer per maand een dagafschrift per post te ontvangen. Naar aanvragen Mijn GKB account.

Is mijn rekening al betaald?

Of door u ingeleverde rekeningen al betaald zijn, kunt u zien op uw dagafschrift. Heeft u budgetbeheer online via Mijn GKB, dan kunt u 24 uur per dag via internet zien of de betaling al is uitgevoerd. Houd er wel rekening mee dat wij tijd nodig hebben om een ingeleverde rekening te betalen. Is er onvoldoende ruimte om een rekening te betalen, dan laten wij u dit weten.

Kan ik al mijn rekeningen bij de GKB inleveren?

Welke rekeningen u bij de GKB kunt inleveren als u budgetbeheer heeft, spreken wij bij de start van het budgetbeheer met u af. Rekeningen van betalingen die al in uw budgetplan staan, en elke maand gelijk blijven, zoals het maandelijkse energievoorschot, hoeft u niet in te leveren. Verandert het bedrag? Lever de rekening dan zo snel mogelijk in. Wilt u nieuwe verplichtingen aangaan zoals bijvoorbeeld een nieuw abonnement? Overleg dan eerst met ons voor u de verplichting aangaat.

Kan ik mijn huurtoeslag zelf ontvangen?

Meestal moeten bij budgetbeheer al uw inkomsten, maar ook toeslagen, bij de GKB binnenkomen. Komt er te weinig geld binnen, dan kunnen wij niet al uw vaste lasten en huishoudgeld betalen. De huurtoeslag is nodig om uw huur van te betalen, en moet daarom op uw budgetbeheerrekening binnenkomen, tenzij uw verhuurder de huurtoeslag rechtstreeks wil ontvangen. Bij de start van het budgetbeheer bespreken wij dit met u.

Kan ik mijn zorgtoeslag zelf ontvangen?

Meestal moeten bij budgetbeheer al uw inkomsten, maar ook toeslagen, bij de GKB binnenkomen. Komt er te weinig geld binnen, dan kunnen wij niet al uw vaste lasten en huishoudgeld betalen. De zorgtoeslag is nodig om uw ziektekostenpremie van te betalen, en moet daarom meestal op uw budgetbeheerrekening binnenkomen. Bij de start van het budgetbeheer bespreken wij dit met u.

Kan ik mijn voorlopige teruggave van de belastingdienst zelf ontvangen?

Meestal moeten bij budgetbeheer al uw inkomsten, bij de GKB binnenkomen. De voorlopige teruggave van de belastingdienst is ook inkomen. Komt er te weinig geld binnen, dan kunnen wij niet al uw vaste lasten en huishoudgeld betalen. De voorlopige teruggave van de belastingdienst moet daarom meestal op uw budgetbeheerrekening binnenkomen. Bij de start van het budgetbeheer bespreken wij dit met u.

Kan ik mijn kindgebonden budget zelf ontvangen?

Meestal moeten bij budgetbeheer al uw inkomsten bij de GKB binnenkomen. Komt er te weinig geld binnen, dan kunnen wij niet al uw vaste lasten en huishoudgeld betalen. Het kindgebonden budget is ook inkomen. Komt er te weinig geld binnen, dan kunnen wij niet alle vaste lasten en huishoudgeld betalen. Het kindgebonden budget moet daarom meestal op uw budgetbeheerrekening binnenkomen. Bij de start van het budgetbeheer bespreken wij dit met u.

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra