Diensten

De GKB biedt verschillende diensten aan op het gebied van hulp bij schulden, het voorkomen van schulden en sociale kredietverlening. Ook bieden wij gespecialiseerde diensten aan voor werkgevers,
(vrijwilligers)organisaties en scholen.
 

Schuldregeling

Zijn uw schulden problematisch en kunt u niet of nauwelijks meer rondkomen? Dan is soms een schuldregeling nodig. Een schuldregeling houdt in dat we proberen met al uw schuldeisers een regeling te treffen. Eerst brengen we uw schulden in kaart. Vervolgens bemiddelen wij tussen u en uw schuldeisers. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met de verschillende belangen. Wanneer u bij ons een schuldregeling aanvraagt, bieden wij u vaak ook budgetbeheer aan.

Lees meer over Schuldregeling

Budgetbeheer

Heeft u erg veel moeite met het omgaan met geld? Heeft u daardoor telkens weer geldproblemen? Budgetbeheer kan dan een uitkomst zijn. Bij budgetbeheer beheren wij uw inkomsten, en betalen daar uw vaste lasten van. Ook adviseren wij u over hoe u uw inkomsten kunt vergroten en uw uitgaven kunt verlagen.

Lees meer over Budgetbeheer

Beschermingsbewind

Soms is iemand door een psychische of lichamelijke beperking niet in staat om zijn of haar eigen financiën te regelen. Is dat bij u ook het geval? Dan is beschermingsbewind misschien iets voor u. Een bewindvoerder beheert dan uw inkomsten en uitgaven.

Lees meer over Beschermingsbewind

Preventie

De GKB werkt niet alleen aan het oplossen van schulden, maar belangrijker nog: we werken ook aan het voorkomen van schulden. Bijvoorbeeld door een budgetcursus of een budgetadviesgesprek.

Lees meer over Preventie

Sociale kredietverlening

Soms kunt u bij een commerciële bank geen lening krijgen. Bijvoorbeeld omdat u een laag inkomen heeft, of omdat u ouder bent dan 65 jaar. Ook kan het zijn dat u schulden heeft. U kunt dan soms wel bij ons terecht voor een sociale lening.

Lees meer over Kredietverlening

Welke hulp past bij u?

Welke hulp het beste bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wanneer u zich bij de GKB aanmeldt, krijgt u een intakegesprek. In dit gesprek wordt uw financiële situatie in kaart gebracht. Zo zetten we al uw schulden op een rij en bekijken we wat uw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. Pas daarna bepalen we samen met u wat voor u de beste oplossing is voor uw schulden.

Hieronder leest u meer over de verschillende diensten:

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2020 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra