Kredietverlening

Waarom verstrekt een schuldhulpverlener leningen?

De GKB verstrekt enkel sociale leningen. Dit zijn leningen voor mensen die niet bij een commerciële bank terecht kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze een laag inkomen hebben of ouder zijn dan 65 jaar. Wij kijken altijd of een lening voor u verantwoord is. Uw belang staat namelijk voorop, niet dat van de bank. Lees meer over sociale kredietverlening.

Kan ik een lening bij de GKB aanvragen?

Lenen bij de GKB is altijd maatwerk. Of u van ons kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie. Lees meer over de voorwaarden.

Hoeveel kan ik lenen bij de GKB?

Lenen bij de GKB is altijd maatwerk. Of en hoeveel u van ons kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie. Lees meer over de voorwaarden.

Wat is een persoonlijke lening?

Bij een lening van de GKB leent u eenmalig een bepaald bedrag van ons. Vooraf spreken we de looptijd van de lening met u af. Ook staat het rentepercentage gedurende de hele looptijd vast. U weet dus wat uw maandelijkse lasten zijn en wanneer de lening volledig is afgelost. Kortom, u weet precies waar u aan toe bent. Lees meer over sociale kredietverlening.

Kan ik beter lenen of sparen?

Bedenk allereerst dat sparen altijd beter is dan lenen. Wie geld spaart, ontvangt rente. Wie geld leent, betáált rente. Als u een bedrag per maand apart kunt leggen (hoe gering ook), dan bouwt u al snel een buffer op, waarover u ook nog rente krijgt uitgekeerd. Bovendien kunt u het gespaarde geld opnemen wanneer u het maar nodig heeft. Maar sparen lukt helaas niet altijd. Soms heeft u direct geld nodig. Bijvoorbeeld voor een noodzakelijke reparatie aan uw wasmachine of een hoge eindafrekening van uw energieleverancier. Soms wilt u graag iets kopen, maar heeft u niet of onvoldoende gespaard. Een lening kan dan uitkomst bieden. (bron www.sbn.nl) Lees meer over sociale kredietverlening.

Registreert de GKB een kredietovereenkomst bij het BKR?

Ja. De GKB registreert de kredietovereenkomst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Ook eventuele
achterstanden worden bij het BKR geregistreerd.

BKR is opgericht door het bankwezen om te voorkomen dat mensen meer lenen dan ze kunnen afbetalen. Het is belangrijk voor u om te weten dat deze registratie ervoor zorgt  dat het moeilijker voor u wordt om nieuwe financiële verplichtingen aan te gaan. De registratie blijft tot vijf jaar na de laatste aflossing staan.

Lees meer op de website van het BKR.

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra