Toename aanvragen schuldhulp GKB Drenthe volgt landelijke trend

woensdag 18 maart 2009

Het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening bij de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) is fors toegenomen. Over de eerste periode van 2009 ligt het aantal hulpaanvragen nu al 25 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Landelijk is vanaf maart een stijgende trend zichtbaar.

Vorig jaar was er nog een daling te zien in het aantal aanvragen over de eerste drie maanden van 2008. Volgens directeur Jan Tingen van de GKB Drenthe loopt de GKB momenteel zelfs voor op de landelijke trend: “waar de NVVK pas de eerste twee weken van maart 2009 een stijging in het aantal hulpaanvragen constateert, zagen wij reeds een stijging vanaf januari dit jaar.”

Om de toenemende schuldenproblematiek onder de aandacht te brengen, organiseert de GKB Drenthe, in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de kredietbanken Friesland en Groningen op maandag 23 maart aanstaande een conferentie over schuldhulpverlening. De bijeenkomst ‘(Ver)ken je mogelijkheden’, welke zal plaatsvinden in het Van der Valk Hotel te Assen, is bedoeld voor zowel professionals als vrijwilligers die werken in de hulpverlening voor mensen met schulden. Na de opening door dagvoorzitter Dieuwertje Blok is er een vraaggesprek met staatssecretaris Jetta Klijnsma van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Verder bestaat het programma uit een panelgesprek, diverse workshops en een informatiemarkt.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra