Zunige Sint geeft bespaartips voor dure decembermaand

Zunige Sint geeft bespaartips voor dure decembermaand

dinsdag 13 november 2007

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) en de gemeente Assen presenteren 23 november de Zunige Sint in het stadscentrum van Assen. Deze Goedheiligman zal het winkelend publiek verrassen met bespaartips voor de dure decembermaand. De Zunige Sint is ontwikkeld in het kader van de campagne ‘Assenaren Financieel Fit’, welke in mei van start is gegaan. De campagne is erop gericht Assenaren financieel bewust te maken.
 

December is een gezellige, maar ook erg dure maand. De decemberuitgaven voor cadeaus, eten en kleding zijn ieder jaar voor veel Nederlanders een aanslag op hun maandinkomen. Bijna de helft besteedt een kwart van het maandsalaris aan deze uitgaven. Het Nederlands Instituut voor de Publieke Opinie (NIPO) bericht zelfs dat de voorgenomen Sinterklaasuitgaven voor 2008 noemenswaardig verschillen ten opzichte van 2007: het voorgenomen bedrag is met 8% gestegen. Soms geven mensen zelfs aan bereid te zijn om tijdelijk rood te staan of een lening aan te gaan om deze uitgaven te kunnen financieren. Met de Zunige Sint, Drents voor zuinige Sint, willen de gemeente Assen en de GKB Drenthe Assenaren besparingstips aan de hand doen voor de dure feestmaand. De Sint deelt daarom een folder met bespaartips uit. Ook worden er gratis spaarvarkens en agenda’s van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) uitgedeeld. Dit is een agenda vol met slimme geldtips en praktische overzichtjes om geldzaken bij te kunnen houden.

De Zunige Sint is onderdeel van de campagne ‘Assenaren Financieel Fit’. Deze campagne bestaat uit een mix van activiteiten voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud. De gemeente Assen en de GKB Drenthe willen met de campagne ‘Assenaren Financieel Fit’ primair ervoor zorgen dat Assenaren niet in een schuldsituatie komen. De campagne is niet alleen gericht op de minima, maar op alle burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om rond te komen. ‘Ga bewust om met je geld’ is de boodschap. ‘Weet wat je je kunt veroorloven en bedenk dat sparen veel goedkoper is dan lenen.’

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra