Wijzigingen Budgetbeheer 2012

maandag 19 december 2011

De gemeenten Aa en Hunze, Assen, Hoogeveen, Meppel en Vlagtwedde willen de financiële zelfstandigheid van hun burgers sterk stimuleren. Zij hebben daarom gekozen voor twee belangrijke wijzigingen in het gebruik van budgetbeheer. Deze wijzigingen gaan in per 1 januari 2012.

Maximale looptijd van 5* jaar
Voor het gebruik van budgetbeheer geldt een maximale looptijd van vijf jaar. Maakt de klant al vijf* jaar gebruik van budgetbeheer en is er geen sprake van een lopende schuldregeling of een aanvraag daarvoor, dan betaalt hij vanaf 1 januari 2012 zelf de kosten. Wil de klant gebruik blijven maken van budgetbeheer? Dan betaalt hij vanaf dat moment €51,47 per maand.

Maximaal vermogen van €5.500,-
Daarnaast wordt het budgetbeheer beëindigd of betaalt de klant zelf voor het gebruik van budgetbeheer wanneer het saldo van zijn reserveringen hoger is dan €5.500. Hiervoor geldt ook dat er geen sprake mag zijn van een lopende schuldregeling of een aanvraag daarvoor. Kiest de klant ervoor gebruik te blijven maken van budgetbeheer, dan worden de kosten voor het gebruik verrekend met zijn spaarsaldo.

De klanten uit de betreffende gemeenten zijn inmiddels door een brief op de hoogte gesteld van deze wijziging. Klanten die niet hebben gereageerd zijn telefonisch benaderd. Binnen de GKB zijn twee werknemers vrijgemaakt om klanten met vragen te woord te staan.

*In de gemeente Vlagtwedde geldt een maximale looptijd van 2 jaar.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra