Wethouder Verbeek geeft financiële gastles

woensdag 7 maart 2018

Op dinsdag 13 maart geeft wethouder Michiel Verbeek van de gemeente Haren kinderen van groep 5 een financiële gastles. De gastles is een preventieactiviteit van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) met als doel om schulden op latere leeftijd te voorkomen. De gastles is georganiseerd in het kader van de landelijke Week van het geld en vindt plaats van 13.00 tot 14.00 uur op basisschool CBS De Borg. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs.

Geldzaken worden steeds ingewikkelder. De GKB en de gemeente Haren hechten er daarom veel waarde aan om kinderen hier zo vroeg mogelijk op voor te bereiden. Het doel van het gastlesprogramma is om kinderen in het basisonderwijs vroeg 'geldwijs' te maken en te leren omgaan met geld. Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld (zoals sparen, zakgeld en lenen) worden kinderen financieel bewuster gemaakt. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.  

De gastles is onderdeel van een bredere preventiecampagne van de gemeente Haren. Zo zullen er ook gastlessen volgen op het voortgezet onderwijs in de gemeente Haren. 
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra