Wethouder Stam in gesprek met ouders met schulden in de Week van het geld

dinsdag 8 maart 2016

Op donderdag 17 maart gaat wethouder Gert Stam van de gemeente Meppel in gesprek met ouders (met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar) die te maken hebben met schulden. De ouders maken deel uit van een werkgroep van het preventieproject ‘Samen Slim met Geld’ van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). Het gesprek wordt gevoerd in het kader van de landelijke Week van het Geld.

Onlangs is in de gemeente Meppel het preventieproject ‘Samen Slim met Geld’ van de GKB van start gegaan. ‘Samen Slim met Geld’ richt zich op ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, met schuldenproblematiek. Vanuit de aanmelding bij de GKB wordt deze doelgroep benaderd om deel te nemen aan een werkgroep. Binnen deze werkgroep reiken de ouders zelf de thema’s aan waar zij mee aan de slag willen gaan, waaronder bijvoorbeeld financiële opvoeding. Celeste Meilof (preventiemedewerker van de GKB) begeleidt de bijeenkomsten en is erg enthousiast over het project. “We zien daadwerkelijk dat ouders elkaar onderling stimuleren en motiveren. Zo gaan we bijvoorbeeld binnenkort, onder leiding van één van de ouders van de werkgroep, budget koken. Alle ouders nemen recepten mee, die niet alleen goedkoop, maar ook gezond zijn. Daarnaast onderzoekt een aantal ouders uit de werkgroep momenteel welke regelingen er zijn om hun kind te kunnen laten sporten. Prachtig toch! ”

Kinderen primaire doelgroep van ‘Samen Slim met Geld’
Het project richt zich primair op de kinderen. Door aan de slag te gaan met de ouders, is de verwachting dat uiteindelijk de kinderen minder last ondervinden van de armoedesituatie waarin zij zich bevinden. Uiteraard is het ook bedoeld om het resultaat en het effect van de schuldhulpverlening te maximaliseren zodat een traject succesvol afgerond kan worden en de kans op recidive (terugval) sterk wordt verkleind.

Naast dit doel verwachten de GKB en de gemeente dat de ouders die deelnemen aan de werkgroepen anderen in hun omgeving, specifiek ouders die nog geen actie hebben genomen om hun financiële problemen op te lossen, kunnen enthousiasmeren, motiveren en activeren om ook aan de slag te gaan met (het verbeteren van) hun financiën.

Het gesprek tussen de wethouder en de ouders biedt beide partijen de ruimte elkaar te bevragen over diverse financiële thema’s. Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen ideeën en knelpunten met betrekking tot de financiën van burgers worden uitgewisseld, iets wat mogelijk tot nieuwe inzichten leidt.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra