Wethouder Gert Vos geeft startsein voor de Week van het Geld 2018

donderdag 1 maart 2018

Op 22 februari heeft wethouder Gert Vos alvast het startsein gegeven voor de Week van het Geld gegeven op basisschool Villa Kakelbont.

Leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 kregen een gastles Geld & Zo verzorgd door de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Op een luchtige en speelse manier ging gastdocent Marisca Rozeveld-Germs in gesprek met de basisschoolleerlingen over verschillende onderwerpen die te maken hebben met geld zoals zakgeld, lenen, ruilen, sparen etc. De Week van het Geld 2018 vindt plaats van 12 tot en met 16 maart.

Preventiemenu basisonderwijs

Sinds schooljaar 2016-2017 werken basisscholen in Hoogeveen met het preventiemenu, als onderdeel van Jong Hoogeveen. Kinderen kunnen niet altijd behoed worden voor risicovolle situaties, maar ze kunnen hier wel op voorbereid worden. Veel organisaties benaderen scholen met de vraag of ze gebruik willen maken van hun aanbod. Het gaat dan bijvoorbeeld om social media, gezonde leefstijl, geld en schulden en weerbaarheid. Om dit beter te organiseren, wordt dit tegenwoordig vanuit het preventiemenu gebundeld aangeboden.

Bewuste keuzes

Met betrokken aanbieders is een overzicht gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen kiezen wat ze dit schooljaar willen voor hun leerlingen. Het aanbod richt zich op alle leerlingen, dus groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. De coördinator preventiemenu bezoekt alle basisscholen in de gemeente en neemt het aanbod met de directeur door. Het is aan de school om wel of niet deel te nemen en een selectie uit het aanbod te kiezen. Een school ontvangt zo een jaarlijks een ‘lespakket op maat’.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra