Wethouder Gert Stam opent theatervoorstelling over omgaan met geld

dinsdag 13 februari 2018

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) presenteert samen met de gemeente Meppel de theatervoorstelling ‘Reken je Rijk’ voor leerlingen van groep 7 en 8 op 19 februari om 10:30 uur  in Schouwburg Ogterop te Meppel. De voorstelling gaat over kinderarmoede, omgaan met geld en sociale uitsluiting. Wat de voorstelling extra bijzonder maakt is dat de hoofdrol wordt vertolkt door een jonge ervaringsdeskundige. De ochtend wordt geopend door wethouder Gert Stam van de gemeente Meppel.

Financieel bewust(er)

De gemeente Meppel en de GKB willen dat basisschoolleerlingen bewust(er) worden van hun financiële mogelijkheden én beperkingen, zodat zij een zo gezond mogelijk financiële toekomst tegemoet kunnen gaan. De voorstelling behandelt thema’s als kinderarmoede, omgaan met geld en sociale uitsluiting op een ontwapenende en laagdrempelige manier.   

Hoofdrol vertolkt door ervaringsdeskundige
De hoofdrol in de theatervoorstelling wordt vertolkt door een jonge ervaringsdeskundige op het gebied van schulden. Zij is zelf opgegroeid in armoede en weet uit ervaring hoe een financieel bewustzijn een grote rol speelt in financieel gezond blijven. Vanuit haar persoonlijke ervaring is zij geïnspireerd geraakt om andere jongeren aan te sporen om bewust om te gaan met hun geld.

Week van het geld
De voorstelling wordt georganiseerd in het kader van de landelijke de Week van het geld, dit jaar georganiseerd van 12 tot 17 maart 2018. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. De voorstelling wordt door de gemeente Meppel kosteloos aan alle scholen in Meppel aangeboden. Vanwege de grote belangstelling wordt de voorstelling ook gespeeld op 12 en 13 maart in Scala te Meppel.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra