Wethouder Berends leest voor in de Week van het geld

dinsdag 8 maart 2016

Op woensdag 16 maart leest wethouder Henk Berends van de gemeente Tynaarlo kleuters voor uit het boek Eiki en Oeki moeten betalen. Het boek is een preventieactiviteit van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) voor basisschoolkinderen om schulden op latere leeftijd te voorkomen. De voorleessessie is georganiseerd in het kader van de landelijke Week van het geld en vindt plaats van 10.00 tot 11.00 uur op basisschool OBS de Duinstee in Yde. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs.

Geldzaken worden steeds ingewikkelder. Het is daarom belangrijk om kinderen hier zo vroeg mogelijk op voor te bereiden. De GKB en de gemeente Tynaarlo hechten er daarom veel waarde aan dat er al aandacht is voor financiële educatie op de basisschool. De GKB en de gemeente hopen zo bij te dragen aan de financiële zelfredzaamheid van deze kinderen in de toekomst.

Het boek Eiki en Oeki moeten betalen* heeft ‘omgaan met geld’ als thema. Twee bijzondere eekhoorns, Eiki en Oeki, de hoofdpersonen van het boek maken van alles mee met als hoofdthema geld. Het boek is als voorleesverhaal bedoeld voor de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool. De rol van voorlezer kan ingenomen worden door oudere leerlingen; zo worden zowel de onderbouw- als bovenbouwleerlingen geïnformeerd over het thema.

De gemeente Tynaarlo biedt alle scholen in de gemeente het boek aan.

*ontwikkeld door Bureau voor Levend Leren

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra