Wet aanpak schijnconstructies; geen betrekking op schuldhulpverlening!

dinsdag 8 december 2015

Wellicht heeft u gehoord of gelezen dat per 1 januari 2016 de Wet aanpak schijnconstructies (Was) in werking treedt. Hierbij laten wij u weten dat deze wet nadrukkelijk géén betrekking heeft op de minnelijke schuldhulpverlening. 

De Was bepaalt onder meer dat het loon door de werkgever niet volledig giraal op een andere rekening dan die van de werknemer mag worden overgeboekt. Dit heeft bij veel werkgevers tot verwarring geleid: mag het loon van de werknemer nog op de rekening van de schuldhulpverlening worden gestort als er sprake is van budgetbeheer of financieel beheer? Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid beantwoordt deze vraag met een duidelijk ‘ja’.

De minister schrijft op 30 november 2015 aan de Tweede Kamer dat, ondanks de verplichte girale betaling van het loon, een werknemer met een volmacht het loon naar een derdenrekening kan laten overmaken. Dat betekent dat het ook na 1 januari 2016 mogelijk blijft het volledige loon op de rekening van de schuldhulpverlenende instantie over te maken.

Mocht uw werkgever of uitkerende instantie in januari het inkomen toch naar u zelf over (willen) maken, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw contactpersoon bij de GKB.

De brief van de minister vindt u hieronder.

 

Kamerbrief Minister Asscher... | 69kb download bestand

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra