Werkplein Baanzicht opent financieel loket voor jongeren

maandag 25 oktober 2010

Baanzicht opent in samenwerking met de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) op dinsdag 2 november een financieel loket voor jongeren in Assen. Bij dit loket kunnen jongeren terecht met allerlei vragen op financieel gebied.

Een toenemend aantal jongeren kampt met financiële problemen en ziet zich genoodzaakt een beroep te doen op de schuldhulpverlening. Voor jongeren vormen schulden een belemmering richting school of werk. Daarom is het belangrijk om financiële problemen bij jongeren zo vroeg mogelijk te signaleren en aan te pakken.

Het financieel loket in Werkplein Baanzicht wordt bemand door een budgetcoach van de GKB. De coach adviseert over het verbeteren van de financiële positie van de jongere. Bijvoorbeeld bij een verandering in de inkomenssituatie. Ook helpt de coach bij het op een rij zetten van de inkomsten en uitgaven. De jongere krijgt direct informatie over inkomensondersteunende voorzieningen. Indien nodig maakt de budgetcoach een vervolgafspraak voor een budgetadviesgesprek of verwijst de jongere door naar de juiste instantie.

Het financieel loket zal de eerste twee maanden als proef draaien. Op basis van de resultaten zal in januari 2011 bekeken worden of de activiteit gecontinueerd kan worden.

Bezoekadres financieel loket:
Perron-J in Werkplein Baanzicht, Stationsstraat 30-32, Assen
Openingstijden financieel loket:
Iedere dinsdag van 13.00 – 17.00 uur

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra