Unieke samenwerking met BOS Incasso en LAVG Gerechtsdeurwaarders

maandag 18 juli 2011

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB), de Kredietbank van Groningen, Bos Incasso en LAVG ondertekenen dinsdag 19 juli 2011 een unieke samenwerkingsovereenkomst op het gebied van schuldhulpverlening. Doel is te voorkomen dat klanten van de Kredietbanken dieper in de financiële problemen komen of dat ze in crisissituaties te maken krijgen met afsluiting van gas, water en licht of uithuiszetting. Met deze samenwerking willen de partijen inhoud geven aan hun gezamenlijke visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 

Uitgangspunt is dat Bos Incasso en LAVG hun incassomaatregelen opschorten als de Kredietbanken daarom vragen. Vooral in crisissituaties is dit van belang. De Kredietbanken hebben dan de tijd de financiële problemen van hun klanten goed in kaart te brengen om een oplossing op maat te bieden. Daarnaast werken Bos Incasso en LAVG in principe mee aan voorstellen die door de Kredietbanken in het kader van een schuldregeling worden gedaan. Daardoor wordt er vaker een oplossing gevonden om uit de financiële problemen te komen. Met als resultaat meer geslaagde schuldregelingen en hierdoor minder afsluitingen en uithuiszettingen.

Voordelen samenwerking
Het grote voordeel van deze aanpak voor de klanten van de Kredietbanken is dat zij sneller en beter worden geholpen. Voor de opdrachtgevers van Bos Incasso en LAVG is het voordeel dat zij geen onnodige kosten maken in het incassotraject als de klant zich heeft gemeld bij de Kredietbank.
Voor de Kredietbanken is het voordeel dat ze meer tijd hebben om de klant maatwerk te leveren, waarmee financiële problemen beter opgelost én voorkomen kunnen worden.

Efficiënt samenwerken
Om de samenwerking efficiënt te laten verlopen hebben Bos Incasso en LAVG onder andere speciale telefoonnummers beschikbaar gesteld en zijn er vaste contactpersonen voor vragen van de medewerkers van de Kredietbanken. De Kredietbanken houden Bos Incasso en LAVG actief op de hoogte van de geboden hulp aan de klant. De informatie wordt per email uitgewisseld. Het is de bedoeling dat in de toekomst de uitwisseling van informatie tussen de Kredietbanken en Bos Incasso en LAVG volledig digitaal gaat verlopen.

Samenwerking geïntensiveerd
Met deze samenwerkingsovereenkomst wordt de al bestaande samenwerking sterk geïntensiveerd. Zo leveren BOS Incasso en LAVG al geruime tijd een constructieve bijdrage aan schuldpreventie. Samen met de Kredietbanken worden er o.a. gastlessen in het onderwijs en workshops schuldhulpverlening gegeven. Voor Bos Incasso en LAVG, die als eerste incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie het certificaat van de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Prestatieladder hebben behaald, is dit opnieuw een manier om invulling te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra