Theatervoorstelling waarschuwt jongeren voor schulden

Theatervoorstelling waarschuwt jongeren voor schulden

dinsdag 16 januari 2007

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) organiseert in samenwerking met theatergroep Klasse Kunst een voorstellingsdag van de theatervoorstelling ‘De Verleiding’, gericht op middelbare scholieren. De premièrevoorstelling zal plaatsvinden op maandag 22 januari op CSG Eekeringe te Steenwijk. De theatervoorstelling wordt aangeboden in het kader van het project ‘Groot denken, lokaal aanpakken’. Dit project is gericht op schuldpreventie.

De GKB signaleert de laatste jaren een toename van het aantal vragen voor schuldhulpverlening in Nederland en zo ook in de gemeente Steenwijkerland. Jongeren komen op grote schaal in de financiële problemen. Een verklaring voor de toename van deze problemen is het feit dat jongeren steeds eerder worden blootgesteld aan de zogenaamde ‘consumptiemaatschappij’. Vanwege deze toenemende schuldenproblematiek onder jongeren acht de GKB het van belang hier adequaat op in te spelen.

De voorstelling 'De Verleiding' daagt scholieren uit na te denken over hun eigen financiële situatie, met als doel het voorkomen van schulden. Met veel humor wordt de boodschap duidelijk: geld uitgeven heeft gevolgen. De theatergroep Klasse Kunst, die eerder theatervoorstellingen maakte over onderwerpen als loverboys, seks en pesten, produceert al negen jaar educatieve voorstellingen op scholen.

De theatervoorstelling is onderdeel van het project ‘Groot denken, lokaal aanpakken’ van de GKB dat vorig jaar september aan 21 gemeenten binnen het werkgebied van de GKB is aangeboden. De GKB heeft met de slogan ‘Groot denken, lokaal aanpakken’ twee projectplannen gelanceerd. Met deze plannen heeft de GKB ondermeer een taskforce in het leven geroepen die binnen de gemeenten onderzoek doet met het doel om een integrale en brede aanpak te ontwikkelen voor de doelgroepen jongeren en ouderen. Daarnaast wil de GKB met het nazorgtraject ‘zelf doen is leuker’ bestaande cliënten begeleiden naar financiële zelfstandigheid. De theatervoorstelling is een voorbeeld van de schuldpreventie activiteiten die de GKB aanbiedt.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra