Theatervoorstelling over schulden bij jongeren

vrijdag 8 oktober 2010

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB), de Groningse Kredietbank en het Alfa- college voeren - in samenwerking met de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de gemeente Assen - een campagne om leerlingen te waarschuwen voor het maken van schulden en te informeren over omgaan met geld. Deze campagne, ‘Jouw schuld = jouw schuld’, is reeds in september van start gegaan in Groningen. Vrijdag 15 oktober 2010 trapt de campagne ook op spectaculaire wijze af op het Alfa-college te Assen. Scholieren krijgen dan het theaterstuk ‘De kale kip & de prins op de witte scooter’ te zien. Een theatervoorstelling over schulden voor én door leerlingen.

Een scooter, sms’en, kleding, uitgaan. De gemiddelde jongere geeft er aardig wat geld aan uit. Maar liefst een derde van de jongeren geeft zelfs structureel meer uit dan ze met behulp van een bijbaan of met zakgeld verdienen. Daarmee bouwen ze op jonge leeftijd soms al forse schulden op. De campagne ‘Jouw schuld = jouw schuld’ informeert jongeren over het omgaan met geld en waarschuwt hen voor het gevaar van lenen. Ook wil de campagne de drempel verlagen om hulp te zoeken bij geldproblemen en/of regulier advies over financiën.

Activiteiten
Tijdens de campagne geeft de GKB gastlessen. In de les worden verschillende financiële onderwerpen besproken als kopen op afbetaling, lenen en sparen. Door middel van diverse filmpjes en interactieve opdrachten worden scholieren zich bewust van de risico’s van geld uitgeven.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra