Staatssecretaris Klijnsma bezoekt preventieprojecten GKB

Staatssecretaris Klijnsma bezoekt preventieprojecten GKB

dinsdag 12 april 2016

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezocht afgelopen maandag een tweetal preventieprojecten van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB): het project Samen Slim met Geld voor ouders met schulden en het vrijwilligersproject In eigen hand waarin vrijwilligers schuldenaren begeleiden.

Samen Slim met Geld voor ouders met schulden
Klijnsma ging in gesprek met een aantal ouders van het project Samen Slim met Geld. Daarnaast bereidde ze samen met één van de deelnemers een budgetmaaltijd, die zowel goedkoop als gezond was. Samen Slim met Geld richt zich op ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, met schuldenproblematiek. Vanuit de aanmelding bij de GKB wordt deze doelgroep benaderd om deel te nemen aan een werkgroep. Binnen deze werkgroep reiken de ouders zelf de thema’s aan waar zij mee aan de slag willen gaan, waaronder bijvoorbeeld financiële opvoeding.

Vrijwilligersproject In eigen hand
Daarnaast had Klijnsma een gesprek met vrijwilligers die deelnemen aan het project In eigen hand. In eigen hand is een project waarin vrijwilligers klanten van de GKB helpen met uitstromen die in een schuldhulpverleningstraject hebben gezeten of die langdurig gebruik hebben gemaakt van budgetbeheer. De hulp is een vorm van nazorg om deze mensen te stimuleren hun eigen financiën weer op te pakken en ervoor te zorgen dat problemen zich niet herhalen. Om ervoor te zorgen dat de nazorg op een verantwoorde en efficiënte manier gebeurt, worden de vrijwilligers opgeleid door de GKB. Hierbij wordt samengewerkt met MEE Drenthe en de ISD Noordenkwartier.

Staatssecretaris Klijnsma was onder de indruk van het werk van de medewerkers van de GKB, de ouders en de gedreven vrijwilligers. “Als je in de schulden zit, dan is het zo fijn als iemand je helpt om het overzicht weer te krijgen en je te helpen zelf de draad weer op te pakken.” 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra