Staatssecretaris Klijnsma bezoekt preventieprojecten GKB

dinsdag 17 februari 2015

Op 19 februari aanstaande maakt staatssecretaris Jetta Klijnsma kennis met twee preventieprojecten van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB); het voorleesproject Eiki en Oeki en het huurdersproject Eropaf!

Eiki en Oeki moeten betalen
Staatssecretaris Klijnsma zal op PABO locatie De Eekhorst (Stenden Hogeschool) in Assen een voorleessessie bijwonen. Hierbij zal een PABO-student, samen met bovenbouwleerlingen van de Assense Daltonschool Theo Thijssen, uit het boek Eiki en Oeki moeten betalen voorlezen aan onderbouwleerlingen. Eiki en Oeki moeten betalen is een voorleesmaatje* in financiële educatie waarbij kinderen uit de bovenbouw leren voorlezen aan én een gesprek voeren met kinderen uit de jongere groepen. Financiële educatie richt zich op het vergroten van kennis, inzicht, vaardigheden en bewustzijn van kinderen op het gebied van persoonlijke en maatschappelijke financiële afwegingen.

Huurdersproject Eropaf!
Daarnaast zal Klijnsma geïnformeerd worden over het preventieproject Eropaf!. In het project Eropaf! werkt de GKB samen met woningcorporatie Actium met als gezamenlijk doel huisuitzettingen te voorkomen door met huurders te werken aan stabiele financiële situatie. Op initiatief van de woningcorporatie zoekt een preventiemedewerker van de GKB samen met een woonconsulent contact met huurders met een (problematische) huurachterstand of onregelmatige huurbetalingen. De huurder wordt dan vrijwillige hulp aangeboden. Accepteert de huurder de hulp, dan volgt hulpverlening in de vorm van budgetcoaching over een periode van maximaal zes maanden.

Klijnsma gaat in gesprek met een huurder die hulpverlening vanuit Eropaf! heeft ontvangen en inmiddels weer haar huur op tijd betaalt. Daarnaast krijgt de staatssecretaris de gelegenheid vragen te stellen aan directie en medewerkers van de GKB en Actium.

*Ontwikkeld door Bureau voor Levend Leren.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra