Staatssecretaris Aboutaleb bezoekt GKB Drenthe

Staatssecretaris Aboutaleb bezoekt GKB Drenthe

donderdag 13 maart 2008

Maandag 17 maart bezoekt staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) met als thema armoedebestrijding en schuldhulpverlening. De directe aanleiding voor het werkbezoek is het door het Ministerie ondersteunde project ‘Aan het werk zonder schuld’.

Het project draagt bij aan de landelijke ambitie om mensen met een problematische schuld naar werk te begeleiden. Deelname aan het project betekent dat er een proces van schuldsanering wordt ingezet waarbij men na drie jaar schuldenvrij is. Daarnaast wordt een traject ingezet waarbij onder begeleiding wordt gezocht naar een passende baan. Uitgangspunt van het project is dat positieve inspanning van de cliënt om weer aan de slag te gaan, wordt beloond met een gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden. Hierbij werkt de GKB nauw samen met de drie Intergemeentelijke Sociale Diensten (ISD) van de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Tynaarlo, Marum, Leek, Noordenveld, Steenwijkerland en Westerveld.

Het Ministerie steunt deze aanpak in het kader van het Innovatieprogramma Werk en Bijstand (IPW). Dit programma is in het leven geroepen om nieuwe manieren te ontwikkelen voor de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand.

Tijdens het bezoek aan de GKB Drenthe zal Aboutaleb een cliënt van het project ontmoeten. Afsluitend zal Aboutaleb deelnemen aan een rondetafelgesprek waarin praktijkervaringen worden besproken en van gedachte kan worden gewisseld over de onderwerpen armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Deelnemers aan het gesprek zijn de wethouders van de gemeenten Assen, Hoogeveen en Meppel (die samen de gemeenschappelijke regeling van de GKB vormen), wethouders van de gemeente Noordenveld en Steenwijkerland, bestuurders van de betrokken ISD’s en de directeur van de GKB.

De GKB Drenthe heeft het plan ontwikkeld dat ten grondslag ligt aan het project ‘Aan het werk zonder schuld’ op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als kredietbank heeft de GKB hierin landelijk gezien een voortrekkersrol.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra