Scholen strijden om ontmoeting met president van DNB

donderdag 3 november 2011

Ter ere van de Week van het Geld 2011 organiseert de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) te Assen een wedstrijd voor scholen met de Klasse!kas. De hoofdprijs is een geheel verzorgde schoolreis naar De Nederlandsche Bank (DNB) inclusief ontmoeting met de president Klaas Knot. Vrijdag 11 november presenteren finalisten hun wedstrijdresultaat bij DNB aan een professionele jury.

Scholen met een Klasse!kas worden in de wedstrijd uitgedaagd om zo origineel en ondernemend mogelijk geld te verdienen voor bijvoorbeeld de aanschaf van schoolmaterialen of voor een goed doel. Met de Klasse!kas hebben de leerlingen zelf de beschikking over een bepaald geldbedrag. De deelnemende klassen kregen de opdracht om vooraf een begroting te maken om zo kosten en baten in kaart te leren brengen.

De GKB heeft al veel inzendingen van actieresultaten ontvangen. ‘Wij zijn blij te zien dat scholen zo actief en ondernemend aan de slag zijn gegaan. Door ook daadwerkelijk zelf geld te beheren leren kinderen met geld omgaan. Ze leren in de praktijk wat voor gevolgen hun financiële keuzes hebben”, aldus Tjeert Poelman, manager GKB.

Een andere activiteit in de Week van het geld 2011 is het startschot voor het werken met de Klasse!kas in de gemeente Hoogeveen op 8 november. Alle basisscholen in de gemeente Hoogeveen ontvangen gratis een Klasse!kas van de gemeente.

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. De tweede editie van de nationale Week van het geld vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2011.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra