Samenwerking Kredietbanken en BOS Incasso/LAVG alternatief voor wettelijk moratorium

Samenwerking Kredietbanken en BOS Incasso/LAVG alternatief voor wettelijk moratorium

donderdag 21 juli 2011

Dinsdag 19 juli jongstleden hebben de Kredietbanken van Assen en Groningen een samenwerkingsovereenkomst getekend met BOS Incasso en LAVG. De samenwerking vormt een uniek voorbeeld van zelfregulering tussen kredietbanken en deurwaarders. Door de samenwerking zal het wettelijk moratorium slechts als uiterste redmiddel gebruikt hoeven te worden.

Uitgangspunten samenwerking
Uitgangspunt van de samenwerking is dat Bos Incasso en LAVG hun incassomaatregelen opschorten als de Kredietbanken daarom vragen. De Kredietbanken hebben dan de tijd de financiële problemen van hun klanten goed in kaart te brengen om een oplossing op maat te bieden. Daarnaast werken Bos Incasso en LAVG in principe mee aan voorstellen die door de Kredietbanken in het kader van een schuldregeling worden gedaan. Naast het helpen van de klant blijft het doel dat de vorderingen volledig worden betaald. Door de samenwerking worden klanten van de kredietbank sneller en beter geholpen. Met deze samenwerking willen de partijen inhoud geven aan hun gezamenlijke visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Geïntensiveerde samenwerking
De kracht van de samenwerking zit in de intensieve contacten. Bos Incasso en LAVG hebben onder andere speciale telefoonnummers beschikbaar gesteld en er zijn vaste contactpersonen voor vragen van de medewerkers van de Kredietbanken. De Kredietbanken houden Bos Incasso en LAVG actief op de hoogte van de geboden hulp aan de klant. De informatie wordt per e-mail uitgewisseld. Het is de bedoeling dat in de toekomst de uitwisseling van informatie tussen de Kredietbanken en Bos Incasso en LAVG volledig digitaal gaat verlopen. Zo lanceert de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) eind 2011 een digitaal portaal voor schuldeisers met directe toegang tot de benodigde gegevens.

Voorbeeld voor anderen
Met deze samenwerkingsovereenkomst hopen de partijen een voorbeeld te zijn voor andere kredietbanken en incasso- en deurwaarderskantoren. Ze zijn dan ook bereid om hun ervaringen met anderen te delen door bijvoorbeeld het organiseren van een meeloopdag.

Beluister ook het nieuwsfragment op RTV Drenthe

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra