Problemen met toeslagen Belastingdienst

vrijdag 21 februari 2014

De afgelopen maanden zijn er veel problemen geweest omtrent de uitbetaling van de toeslagen van de Belastingdienst. Dit is onder andere het gevolg van de overgang naar 1 bankrekeningnummer voor alle uitbetalingen. Als u klant bent bij de GKB, en gebruik maakt van de dienst Budgetbeheer, dan heeft u hierover informatie van ons ontvangen. 

Vanuit onze brancheorganisatie NVVK zijn er afspraken gemaakt over en voor mensen die gebruik maken van budgetbeheer via een NVVK-instantie (zoals de GKB), of die onder bewind staan. Voor deze mensen wordt een uitzondering gemaakt op de 1-bankrekening regel. De toeslagen zouden naar de GKB overgemaakt worden, voor die mensen waarvoor de GKB dit doorgeeft.

Helaas heeft de Belastingdienst nog geen gevolg gegeven aan deze afspraken, en ontvangen wij deze toeslagen nog niet. Wat het probleem nog groter maakt is dat de Belastingdienst de toeslagen ook niet naar de klant zelf over maakt. Ondertussen ontvangen onze klanten veel tegenstrijdige informatie van de Belastingdienst over het gebruik van bankrekeningnummers.

De GKB probeert op alle mogelijke manieren, onder andere via de NVVK en de Nationale Ombudsman, inzicht te krijgen in hoe de problemen bij de Belastingdienst worden opgelost. Tot nu toe zonder resultaat. Tot overmaat van ramp zijn er gisteren en vandaag ook nog problemen ontstaan in het betalingsverkeer bij de Belastingdienst.

Op dit moment lijkt het er op dat de toeslagen dit weekend of begin volgende week worden overgemaakt. Het is niet bekend of dit op het door de GKB doorgegeven rekeningnummer is, of op de eigen rekeningnummers van de klant. De GKB gaat uit van het eerste.

Mocht u ernstige problemen ondervinden door het uitblijven van de toeslagen, neemt u dan contact op met uw contactpersoon bij de GKB. Daarnaast adviseren wij u om een klacht in te dienen bij de Nationale Ombudsman. Voor contactinformatie, klik hier.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra