Nieuwe huisstijl, website en naam GKB

dinsdag 14 december 2010

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) gaat vanaf vandaag verder onder de nieuwe naam Gemeentelijke Kredietbank (GKB), met een nieuw gezicht en een nieuwe website.

20 jaar ontwikkeling, tijd voor een nieuw gezicht
De GKB heeft twintig jaar gewerkt met de oude huisstijl die destijds werd gedeeld met de GKB Friesland. In deze periode vonden belangrijke ontwikkelingen plaats. Van een kleine bank met zes medewerkers die voornamelijk kleine kredieten verstrekten, is de GKB uitgegroeid tot een sociale bank met 130 medewerkers en een uitgebreid dienstenaanbod waaronder schuldhulpverlening, inkomensbeheer, sociale kredietverlening en schuldpreventie. Voldoende aanleiding voor een nieuwe visuele identiteit en aangepaste naam.

Behoud afkorting GKB
De nieuwe naam, Gemeentelijke Kredietbank (GKB), past bij het huidige uitgebreide werkgebied dat niet slechts de provincie Drenthe beslaat, maar 22 gemeenten telt verspreid over de provincies Drenthe, Overijssel, Groningen en Flevoland. Door behoud van de afkorting GKB blijft de naam toch vertrouwd.

Menselijke, sociale bank
De vernieuwde frisse huisstijl gaat uit van de kernwaarden van de GKB: klantgericht, betrouwbaar, resultaatgericht en professioneel. Jan Tingen, directeur van de GKB, is trots op het resultaat: ‘De nieuwe visuele identiteit laat duidelijk zien dat we een sociale bank zijn die met en voor mensen werkt. Het feit dat de gezichten in het logo allemaal vooruit kijken straalt ambitie, perspectief en samenwerking uit. Daarnaast communiceert het logo ook openheid en transparantie’ aldus Jan Tingen.

Nieuwe website
De meest opvallende verandering is de nieuwe website van de GKB: www.degkb.nl. Een belangrijke doelstelling van de nieuwe website is het vergroten van de gebruikersvriendelijkheid. Gebruikers kunnen relevante informatie nu snel en gemakkelijk vinden. Daarnaast wordt bezoekers nu de mogelijkheid geboden zich digitaal aan te melden voor hulp van de GKB.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra