Nauwere samenwerking drie noordelijke Kredietbanken met Bos Incasso en LAVG Gerechtsdeurwaarders

donderdag 10 januari 2013

De GKB, de Kredietbank Nederland te Leeuwarden en de Groningse Kredietbank ondertekenden in december 2012 samen met Bos Incasso en LAVG een unieke samenwerkingsovereenkomst op het gebied van schuldhulpverlening. Doel is te voorkomen dat klanten van de Kredietbanken dieper in de financiële problemen komen of dat ze in crisissituaties te maken krijgen met afsluiting van gas, water en licht of uithuiszetting.

Uitgangspunt is dat Bos Incasso en LAVG hun incassomaatregelen zoveel mogelijk proberen op te schorten als de Kredietbanken daarom vragen. Vooral in crisissituaties is dit van belang. De Kredietbanken hebben dan de tijd de financiële problemen van hun klanten goed in kaart te brengen om een oplossing op maat te bieden. Opdrachtgevers van Bos Incasso en LAVG maken geen onnodige kosten meer in het incassotraject als de klant zich heeft gemeld bij de Kredietbank.

Daarnaast werken Bos Incasso en LAVG in principe mee aan voorstellen die door de Kredietbanken in het kader van een schuldregeling worden gedaan. Daardoor wordt er vaker een oplossing gevonden om uit de financiële problemen te komen. Met als resultaat meer geslaagde schuldregelingen en hierdoor minder afsluitingen en uithuiszettingen.
Om de samenwerking zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is er speciaal voor dat doel een webportaal ontworpen: DICOS. Dit portaal zorgt ervoor dat alle informatie-uitwisseling tussen de partijen digitaal kan plaatsvinden. Het is de bedoeling dat in de toekomst meer Kredietbanken en schuldeisers via dit portaal gaan communiceren.

Met deze samenwerkingsovereenkomst wordt de al bestaande samenwerking sterk geïntensiveerd. Zo leveren Bos Incasso en LAVG al geruime tijd een constructieve bijdrage aan schuldpreventie. Samen met de Kredietbanken worden er gastlessen in het onderwijs en workshops schuldhulpverlening gegeven.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra