Initiatief tot Noodhulpbureau Drenthe

dinsdag 29 mei 2012

STAMM CMO heeft het initiatief genomen om een noodhulpbureau op te richten in Drenthe. Een noodhulpbureau is een bijzondere vorm van publiek private samenwerking van overheid, de professionele hulpverlening en fondsen/donateurs.

Met een bovenlokaal noodhulpbureau kunnen gemeenten gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor een vangnet regelen, terwijl de kosten gedeeld worden met het particulier initiatief. Oriënterende gesprekken met betrokkenen leverde een positieve houding op ten opzichte van het initiatief. Het voorstel is om het noodhulpbureau te situeren bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB).
Een noodhulpbureau verleent financiële hulp aan inwoners die in een urgente financiële noodsituatie verkeren en niet meer in aanmerking komen voor een zogenaamde voorliggende voorziening als bijvoorbeeld de Wet Werk en Bijstand. Uitsluitend geregistreerde en erkende hulpverlenende organisaties, onder meer vanuit de maatschappelijke dienstverlening en schuldhulpverlening kunnen een aanvraag indienen.
 

Volgende stap: intentieovereenkomst
De volgende stap is het opstellen van een intentieovereenkomst tussen alle Drentse gemeenten over de oprichting en medefinanciering van het Noodhulpbureau. Hierna zal STAMM CMO een plan van aanpak opstellen.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra