‘Het G€LDLAB’ op OBS de Singelier in Week van het Geld 2019

donderdag 21 maart 2019

‘Het G€LDLAB’ op OBS De Singelier in Week van het Geld 2019

Op maandag 25 maart bezoekt de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) OBS De Singelier in Diever met ‘Het G€LDLAB’. Dit rijdende geldlab is een (levend) spel gecombineerd met een theatervoorstelling waarin kinderen van groep 7, door middel van onderzoekend leren, bewust leren omgaan met geld. De GKB voert de financiële educatie uit in opdracht van de gemeente Westerveld.  ‘Het G€LDLAB’ wordt ingezet in het kader van de landelijke Week van het Geld 2019, welke plaatsvindt van 25 tot en met 29 maart 2019.

Op OBS de Singelier zijn twee verdachte personen gesignaleerd met een rijdend geldlab.Wie zijn ze en wat komen ze doen? Dit gaan de leerlingen van groep 7 van OBS de Singelier onderzoeken. Zij zijn voor een dag onderdeel van een onderzoeksteam dat op zoek gaat naar aanwijzingen in en om het rijdende geldlab over geld. Dit doen ze samen met twee preventiemedewerkers van de GKB. De ontknoping wordt opgevoerd in een voorstelling voor ouders en andere leerlingen groep 7.

Leerlingen én ouders bewust maken van omgaan met geld
Het (levend) spel en de theatervoorstelling zijn ontwikkeld door de GKB. Doel van het spel en de voorstelling is om leerlingen én ouders bewust te maken van omgaan met geld. Kinderen leren spelenderwijs verstandig omgaan met geld.

Educatiemenu
De GKB en Maatschappij van Weldadigheid bieden vanaf 2020 een volledig financieel educatiemenu aan alle basisscholen in de gemeente Westerveld.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra