GKB transformeert naar flexibel en resultaatgericht

maandag 17 maart 2014

De GKB is begin 2013 gestart met de transformatie naar flexibel, resultaatgericht en resultaatverantwoordelijk werken. Deze transformatie is noodzakelijk om als professionele organisatie verbinding te houden met de veranderingen in het sociale domein én de organisaties die daarin werkzaam zijn. De veranderingen hebben veel inspanning van onze medewerkers gevraagd, maar de positieve reacties bemoedigen ons om door te gaan op de nieuw ingeslagen weg.

Vaste contactpersoon inkomensbeheer
Een voorbeeld van een wijziging waar burgers en ketenpartners direct voordeel van ondervinden, is het aanwijzen van één vaste contactpersonen voor inkomensbeheer. Deze vaste inkomensbeheerder kent de klant, communiceert persoonlijk en kan zodoende beter maatwerk leveren.

Huisbezoek
Ook nieuw is het huisbezoek. De GKB bezoekt de klant thuis voor het intakegesprek. Zowel de klant als onze medewerkers zijn zeer tevreden over de resultaten van het huisbezoek. Een huisbezoek zorgt ervoor dat de klant in vertrouwde omgeving zijn verhaal kan doen en alle benodigde documenten bij de hand heeft. Een bijkomend voordeel is het lagere percentage no show (klanten die niet komen opdagen op een afspraak zonder te annuleren) .

Persoonlijke telefonische bereikbaarheid
Een andere opvallende wijziging is de nieuwe telefonische bereikbaarheid. Wij hebben ervoor gekozen dat medewerkers hun eigen bereikbaarheid kunnen afstemmen op die van hun klantengroep. Medewerkers regelen hun eigen tijden dus in. Na een periode van gewenning lijkt deze werkwijze prima te voldoen. Temeer omdat de GKB altijd per e-mail bereikbaar is en een telefonische spoeddienst heeft ingericht. Daarnaast kunnen de klanten van de GKB alle voor hen relevante informatie vinden via het digitale klantenportaal Mijn GKB.

Mocht u als lezer van deze nieuwsbrief uw ervaringen met onze bereikbaarheid willen delen dan kan dat via bereikbaarheid@degkb.nl. Wij stellen uw mening zeer op prijs.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra