GKB presenteert zich op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT)

GKB presenteert zich op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT)

dinsdag 4 januari 2011

De GKB presenteert zich van 25 tot en met 29 januari 2011 op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT).

Verantwoord met geld omgaan is een maatschappelijk thema dat veel aandacht verdient, ook in het onderwijs. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat het nodig is om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Het onderwijs en ouders spelen daarbij een belangrijke rol. Als kinderen en jongeren al vroeg leren omgaan met geld, hebben ze daar veel profijt van als ze zelfstandig worden. Vooral de eigen verantwoordelijkheid is een belangrijk aspect. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

De Klasse!kas
Het is niet de bedoeling dat docenten leren omgaan met geld als nieuw - laat staan verplicht - vak moeten zien. Integendeel, het onderwerpt leent zich juist erg goed om in te passen in bestaande vakken en lessen. Dit laat de GKB zien op de NOT zien door het presenteren van de Klasse!kas, een onderwijsproduct dat direct in te passen is. Zo sluit het onderwerp bijvoorbeeld goed aan bij rekenen, wereldoriëntatie, economie, maatschappijleer en sociale redzaamheid. Bij leren omgaan met geld gaat het er niet alleen om dat leerlingen kennis over geld hebben, maar ook dat zij bewuster met geld omgaan.

Bezoek de stand van Wijzer in geldzaken in de Jaarbeurs Utrecht (hal 10, stand F040) en leer hoe de Klasse!kas nu precies werkt en hoe u er direct mee aan de slag kunt gaan.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra