GKB organiseert informatiebijeenkomst voor woningbouwcorporaties

maandag 15 september 2014

De GKB organiseert op 6 oktober a.s.een informatiebijeenkomst over het Digitaal Communicatiesysteem voor Schuldeisers (DICOS) voor woningbouwcorporaties. Een communicatiesysteem dat de GKB de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met diverse schuldeisers en softwarebedrijf Kred’it heeft ontwikkeld.

Waarom is DICOS interessant voor woningbouwcorporaties?

Schuldhulpverlening
Schuldeisers kunnen met DICOS verzoeken tot saldo-opgave en voorstellen van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) digitaal beantwoorden. Dus niet langer brieven openmaken, archiveren, verspreiden en opzoeken in het systeem. En ook niet langer brieven afdrukken, voorzien van een envelop, verzamelen, voorzien van porto en verzenden. Een behoorlijke kostenbesparing dus. Daarnaast wordt de schuldeisers online op de hoogte gehouden van de stand van zaken van de schuldhulpverlening aan de klant. Zo krijgt een woningbouwcorporatie bijvoorbeeld direct bericht van een beëindiging.

Budgetbeheer
Maar DICOS biedt de woningbouwcorporatie meer. In de module budgetbeheer heeft de woningbouwcorporatie de mogelijkheid om betalingen en betalingskenmerken automatisch in te lezen en te verwerken. Dus geen lijstwerk meer én muteren zo vaak als gewenst. Doordat er vrijwel geen handwerk meer aan te pas komt, kan het dagelijks muteren sneller en nauwkeuriger. De jaarlijkse huurverhoging? Geen punt; gewoon alle huurbedragen en betalingskenmerken in één keer uploaden.

De voordelen op een rijtje:
- Kostenbesparing (arbeid, materiaal en porto)
- Snellere doorlooptijd
- Betere informatievoorziening
- Foutreductie

Inhoud bijeenkomst

Informatie
Op 6 oktober vertellen wij woningbouwcorporaties alles over DICOS. Ook zal Ziggo als gebruiker aan het woord komen.

Workshops
Aansluitend worden drie workshops gegeven. De workshops zijn gericht op drie verschillende doelgroepen uit de organisatie van de woningbouwcorporatie: de beleidsmaker, de proceskenner/gebruiker en de ICT’er. Allen volgen een workshop, toegespitst op wat het gebruik van DICOS voor hen in de praktijk betekent.

Meer informatie vindt u in de officiële uitnodiging.

 

 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra