GKB komt naar de klanten toe

donderdag 2 september 2010

Vanaf juli is het voor inwoners van de gemeente Aa en Hunze niet langer nodig om voor een afspraak met de Gmeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) naar Assen te reizen. Medewerkers van de GKB plannen voortaan klantafspraken in de Wegwiezers van de gemeente Aa en Hunze.

Samenwerking houdt dienstverlening dicht bij de burger
Deze samenwerking is tot stand gekomen omdat zowel de gemeente als de GKB de wens heeft om de dienstverlening dicht bij de burger te brengen en te houden. Door vanaf nu klanten op locatie te bezoeken, komt men de burger tegemoet als het gaat om gemak en besparing op tijd en reiskosten.

De Wegwiezer
Een Wegwiezer is een info rmatiepunt voor alle inwoners van de gemeente Aa en Hunze die vragen hebben op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Er is een inloopspreekuur voor juridische vragen en een ambtenaar van de gemeentelijke dienstverlening houdt spreekuur om burgers lokaal te helpen bij de aanvaag van documenten uit de gemeentelijke basisadministratie.

Tot slot kan via het virtuele loket contact worden gelegd met dienstenaanbieders op allerlei terreinen; van gemeentelijke tot commerciële diensten waarvoor een burger normaal (ver) moet reizen. Het virtueel loket is een televisiescherm waarop de burger de dienstenaanbieder kan ontmoeten alsof ze bij elkaar aan tafel zitten. Aan beide kanten staat een televisiescherm voorzien van de benodigde ondersteunende apparatuur waardoor mensen elkaar kunnen zien en horen en direct documenten met elkaar kunnen uitwisselen.

Wegwiezer is op verschillende plaatsen in de gemeente Aa en Hunze te vinden. Voor adressen en meer info rmatie kan men de website www.wegwiezer.nl bezoeken.

De GKB
De GKB is een overheidsinstelling voor hulp bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. De GKB helpt mensen met een financieel probleem waar ze zelf niet (meer) uitkomen, en bij het voorkomen daarvan. De GKB werkt voor de inwoners van 23 gemeenten. (Meerderjarige) inwoners van die gemeenten kunnen een beroep doen op de dienstverlening van de GKB.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra