GKB en de Drentse Zaak werken samen in uitvoer Bbz

dinsdag 12 maart 2013

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) werkt vanaf 1 maart 2013 samen met de Drentse Zaak in de uitvoer van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz2004).

Startende en bestaande ondernemers kunnen bij financiële problemen in bepaalde gevallen een beroep doen op de regeling Bbz2004. De ondernemer kan ondersteuning krijgen in de vorm van een bedrijfskapitaal en/of een aanvulling op het inkomen tot bijstandsniveau.

Ondernemers uit AA en Hunze, Assen en Tynaarlo kunnen een aanvraag voor het Bbz doen bij de Drentse Zaak. De Drentse Zaak is een plek waar startende en gevestigde ondernemers samen komen om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en samen te werken om hun marktaandeel te vergroten. Ondernemersadviseurs van de Drentse Zaak begeleiden en coachen de (startende) ondernemer die een aanvraag doet voor het Bbz2004.

Toegekende leningen worden verstrekt door de GKB. Een lening in het kader van het Bbz valt onder sociale kredietverstrekking. Daarbij staat het belang van de klant voorop, niet dat van de bank.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra