GKB en Bos Financial Services voor de klas in de Week van het Geld

donderdag 6 maart 2014

De Week van het Geld is een initiatief van Wijzer in Geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. De vierde editie van de nationale Week van het Geld vindt plaats in de week van 10 tot en met 14 maart 2014. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan. De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en Bos Financial Services onderschrijven deze boodschap. Zij bezoeken daarom een groot aantal noordelijke basisscholen tijdens deze Week van het Geld voor het geven van een gastles.

Veel jongeren hebben moeite om goed met geld om te gaan. Een derde van de jongeren tussen de 12 – 19 jaar vertoont zelfs risicovol financieel gedrag. Ze spelen om geld of hebben schulden. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken. Het is belangrijk om kinderen tijdig te leren omgaan met geld, zodat ze in de toekomst financieel op eigen benen kunnen staan. Om hier een bijdrage aan te leveren, wordt de Week van het Geld georganiseerd.

Jong geleerd is oud gedaan. Dit geldt ook voor het aanleren van verantwoordelijk financieel gedrag. Ouders hebben hierin natuurlijk een belangrijke taak. Maar ook het onderwijs kan een belangrijke rol spelen bij het tot stand brengen van financieel bewustzijn. In 2012 deden zo’n 4.000 basisscholen actief mee aan de Week van het geld. Deze leerlingen hebben ervaren dat het niet alleen leerzaam is, maar ook heel leuk kan zijn om met geld te leren omgaan.

Tijdens de Week van het geld worden verschillende activiteiten georganiseerd om kinderen op een leuke en speelse wijze financieel bewust te maken. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra