GKB Drenthe participeert in landelijke campagne voor

donderdag 6 september 2007

Sociale Banken Nederland (SBN) is vandaag een campagne gestart om sociale en verantwoorde kredietverstrekking onder de aandacht te brengen. De GKB Drenthe participeert – tezamen met 13 andere sociale kredietbanken – in het samenwerkingsverband SBN.

Verantwoorde kredietverlening zonder winstoogmerk is mogelijk
De GKB Drenthe heeft inmiddels meer dan 50 jaar ervaring in het verantwoord verstrekken van kleine kredieten en is gespecialiseerd in het geven van advies op maat. Waar de GKB in de beginjaren ten strijde trok tegen woekerrentes is nu het bestrijden van aanbieders die wel heel makkelijk krediet verstrekken het doel.
Als lenen al noodzakelijk is, dan alleen voor het werkelijk benodigde bedrag. Tevens is de GKB groot voorstander van een aflopend krediet in plaats van het doorlopend krediet. Een vooraf bepaalde looptijd met een vaste rente zijn de kenmerkende voordelen van een aflopend krediet. Geen verrassingen, maar weten waar je aan toe bent. Niet de omzet van de bank maar de belangen van de klant staan voorop. Doordat de GKB Drenthe deze uitgangspunten hanteert, heeft zij zich aangesloten bij SBN. Mensen met een laag inkomen of een beschadigd kredietverleden kunnen bij de leden van SBN terecht. Hierdoor is het lenen bij SBN een verantwoord en zeer aantrekkelijk alternatief voor het lenen bij organisaties als bijvoorbeeld Boober en Ferratum.

Een lening kan soms noodzakelijk zijn. Ook voor mensen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld omdat de koelkast of wasmachine moet worden vervangen. Het lenen van geld moet echter niet tot gevolg hebben dat mensen in de financiële problemen raken. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) concludeerde in 2006 dat “banken, financieringsmaatschappijen en creditcardmaatschappijen krediet hebben verleend, of daartoe bereid zijn, terwijl dit met het oog op het voorkomen van overkreditering niet verantwoord is.” De leden van SBN bieden een verantwoord alternatief.

Meer informatie is te vinden op de website www.sbn.nl. Op deze website kunnen mensen zien of ze in aanmerking komen voor een SBN-lening en waar de dichtstbijzijnde sociale kredietbank gevestigd is.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra