GKB Drenthe en Actium werken samen aan voorkomen huurschulden

dinsdag 14 december 2010

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en woningcorporatie Actium ondertekenden vandaag 21 juli de verlenging van hun convenant. De samenwerking richt zich op het gezamenlijk voorkomen van (oplopende) huurachterstanden en een juiste doorverwijzing naar schuldhulpverlening.

Door tijdige signalering willen de beide partijen betalingsproblemen bij huurders en het aantal huisuitzettingen terugdringen.

Actief en persoonlijk incassobeleid
Zo voert Actium een actief en persoonlijk beleid om ontstane huurachterstanden zo snel mogelijk betaald te krijgen dan wel deze niet te hoog laten oplopen. Jan Tingen, directeur van de GKB, ziet een duidelijke meerwaarde in een dergelijk incassobeleid. ‘Het is belangrijk dat achterstanden in de huur zo snel mogelijk gesignaleerd worden, want hoe verder een huurachterstand oploopt, des te moeilijker deze is op te lossen.’

Goede doorverwijzing
Huurschulden zijn vaak een signaal van grotere financiële problemen waarbij soms ook andere persoonlijke problematiek een rol speelt. Als een huurachterstand te ver oploopt, dreigt huisuitzetting. Dit grijpt diep in bij betrokkenen en brengt maatschappelijke participatie in gevaar. Vroegsignalering is dus erg belangrijk. Constateert Actium financiële problemen bij een huurder, dan zal zij in een vroeg stadium doorverwijzen naar de GKB.

Transparante communicatie
Bij financiële problematiek is de samenwerking gericht op het treffen van betalingsregelingen en schuldregelingen. Voorwaarde is dat de huurder hieraan wil meewerken en de huurschuld niet verder laat oplopen. De GKB zal Actium tijdig en op juiste wijze op de hoogte houden van een eventuele schuldregeling.

Met deze nauwe samenwerking wordt beoogd huurders van Actium een toekomst te kunnen bieden zonder problematische schulden.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra