Geslaagde bijeenkomst woningbouwcorporaties over DICOS

donderdag 9 oktober 2014

Er waren 13 woningbouwcorporaties aanwezig op de bijeenkomst over DICOS (Digitale Communicatie voor Schuldeisers) afgelopen maandag 6 oktober. Het resultaat is een groot aantal individuele vervolgafspraken om een mogelijke implementatie van DICOS te bespreken.

De bijeenkomst werd geopend door Tjeert Poelman, manager van de GKB. In het eerste deel van de bijeenkomst werd gesproken over de GKB en actualiteiten in de schuldhulpverlening. De door de GKB ervaren stijging in aanvragen voor schuldhulpverlening werd herkend door de aanwezige woningbouwcorporaties. Ook zij zien een stijging in de huurachterstanden. Tegelijkertijd neemt het taboe op schuldhulpverlening af.

Het tweede deel van de bijeenkomst bestond uit een presentatie door Esther Wijmenga en Erik Veneman van Ziggo. Zij lieten zien hoe DICOS in de praktijk werkt. Verder gaven ze enthousiast uitleg over de voordelen van DICOS;  een forse kostenreductie door besparing op arbeidskosten (tijd), materiaal- en portokosten.

Het laatste gedeelte van de middag bestond uit twee workshops: een workshop over beleid en praktijkgebruik DICOS en een workshop speciaal voor ICT medewerkers. Het overgrote deel van de deelnemende woningbouwcorporaties had de wens tot een vervolgafspraak om te bekijken hoe DICOS voor hun organisatie het verschil kan maken.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over DICOS? Neem dan contact met ons op via 0592 366 099.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra