Geldproblemen komen in alle lagen van de bevolking voor

dinsdag 9 oktober 2007

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) start op 22 oktober met de gratis budgetcursus ‘Rondkomen kunt u leren’ voor alle inwoners van de gemeente Aa en Hunze. De eerste cursusavond start om 19.30 uur in dorpshuis ‘the House’ te Gieten. De cursus wordt aangeboden door de gemeente Aa en Hunze.

De GKB signaleert de laatste jaren een toename van het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening in Nederland en zo ook in de gemeente Aa en Hunze. Ook blijkt dat geldproblemen in alle lagen van de bevolking voorkomen. Door allerlei omstandigheden hebben steeds meer mensen moeite om hun financiën op orde te krijgen en te houden. Welke voorzieningen kan ik aanspreken? Hoe krijg ik overzicht over alle inkomsten en uitgaven? Waar kan ik eventueel op bezuinigen? Dit zijn voorbeelden van vragen waar veel mensen een antwoord op zoeken.

Het doel van de budgetcursus is cursisten, in een reeks van zes bijeenkomsten, inzicht te geven in hun inkomsten en uitgaven. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan onderwerpen als administratie, inkomensverruimende maatregelen en besparen.

De cursus is eerder al in andere gemeenten georganiseerd. Een groot aantal deelnemers geeft aan veel van de cursus te hebben geleerd. Een man uit Assen: “Het was prettig om te zien dat je niet de enige bent. Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is dat ik mijn post altijd meteen open moeten maken. Jarenlang heb ik al mijn rekeningen in een grote doos gestopt. Zo lang ik het niet zag, was het er ook niet. Je rekent jezelf rijk(..)”. Door cursisten concrete handvaten te bieden, krijgen ze (weer) grip op hun financiën.

Inwoners van de gemeente Aa en Hunze kunnen zich voor deze gratis cursus aanmelden bij de afdeling Preventie van de GKB Drenthe, telefoonnummer 0592 – 366099 of mailen naar preventie@gkb-drenthe.nl.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra