Financieel misbruik bij ouderen

dinsdag 25 juni 2019

Financiële uitbuiting bij ouderen is een complex probleem. Om dit goed te kunnen herkennen en aan te pakken, heb je kennis en know how nodig bij de professionals. Ook bewustwording van het probleem is een belangrijke factor. We willen dat alle inwoners van Meppel financieel veilig oud kunnen worden en de juiste hulp krijgen, mocht dit nodig zijn. Dit is de reden geweest om in Meppel een Lokale alliantie op te richten bestaande uit de diverse beroepsgroepen die op enigerwijze te maken hebben met ouderen. De kracht van de lokale alliantie Meppel zit hem in de samenwerking tussen verschillende professionals: uit de zakelijke, zorg- en welzijnssector en overheid werken hierin samen.

De kopgroep van de Lokale alliantie Meppel bestaat uit: Gemeente Meppel, Het Notarieel-Notaris Lever, Rabobank, Huisartsen Praktijk Spectrum, Noorderboog, Arckin BV, Finta Bewind-Mentor, ING, GKB en Welzijn Mensen Werk onderschrijven het belang van dit netwerk. 

De alliantie organiseert bijeenkomsten voor de inwoners en  professionals van Meppel. De bijeenkomsten voor professionals hebben verschillende doelen, het vergroten van kennis over het onderwerp, het geven van gelegenheid tot netwerken om contacten op te doen en te onderhouden, het leren van elkaar door het delen van (anonieme) casuïstiek en stelt doelen voor het komende jaar. De bijeenkomsten voor inwoners van Meppel hebben veelal een informatief karakter. 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra