Event GKB ‘Samen sterk voor financiële educatie’ groot succes!

Event GKB ‘Samen sterk voor financiële educatie’ groot succes!

dinsdag 4 april 2017

Donderdag 30 maart stond in het teken van financiële educatie als preventief middel tegen schulden. De GKB organiseerde een groot event in Veenhuizen om financiële educatie binnen haar werkgebied onder de aandacht te brengen. Twaalf wethouders tekenden een intentieverklaring waarin zij verklaren het belang van financiële educatie te onderschrijven en dit in de gemeente onder de aandacht te brengen.


Videoboodschap wethouder en kind
Tijdens de manifestatie hebben de wethouders samen met een basisschoolkind uit de eigen gemeente een videoboodschap opgenomen over het belang van financiële educatie. Deze video wordt momenteel professioneel gemonteerd en zal later via diverse (gemeentelijke) social media kanalen worden verspreid.

Rapworkshop Yes-R over geld
Een grote groep kinderen van de aanwezige gemeenten nam deel aan een rapworkshop van rapper en presentator Yes-R. Tijdens de workshop werd een eigen rap op maat gemaakt over het thema geld. Deze werd vervolgens vol overgave ten gehore gebracht.

Workshop financiële educatie
De aanwezige wethouders, leerkrachten en ouders volgden ook nog een workshop over preventie. Welke mogelijkheden zijn er om financiële educatie een permanente vorm van educatie te maken? Deze workshop leverde veel waardevolle informatie op voor het Team Preventie.

(Pers)aandacht
Een impressie van de (pers)aandacht:

 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra