Eigen kracht, GKB en Humanitas werken samen bij aanvragen schuldhulpverlening

dinsdag 22 januari 2013

Hoogeveen - Op 14 januari hebben wethouder Klaas Smid namens het project Eigen kracht, Jan Tingen, directeur van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en Piet van Kuilenburg, voorzitter van Humanitas, met een handtekening hun samenwerking bekrachtigd op het gebied van aanvragen voor schuldhulpverlening.

De samenwerking vindt plaats in de vorm van een pilot waarbinnen de GKB de aanmelding en intake overdraagt aan de thuiscoach van het project Eigen kracht. Wethouder Klaas Smid: “We verwachten dat we hierdoor het hele traject van aanmelding tot besluit bij de GKB aanzienlijk kunnen inkorten. Bovendien krijgt de klant niet rechtstreeks met personen van de GKB te maken, waardoor het aantal hulpverleners in het gezin niet wordt verhoogd.”
Thuiscoaches om huishoudens in de problemen bij te staan

Het project Eigen Kracht is gericht op huishoudens die te maken hebben met veel problemen en die daar geen grip meer op hebben of die de grip erop dreigen te verliezen. Het optimaal inzetten van de eigen kracht van deze gezinnen en hun omgeving is leidend. De meeste klanten die in aanmerking komen voor begeleiding vanuit het project Eigen Kracht hebben te maken met financiële problemen. Dit soort problemen belemmert klanten vaak in het oplossen van de andere problemen die ze hebben. Een thuiscoach zorgt voor begeleiding en praktische hulp binnen het huishouden.

Praktische invulling
Humanitas levert een aantal vrijwilligers voor het project. De thuiscoach zorgt samen met de vrijwilliger van Humanitas voor de benodigde stukken. Gelijktijdig wordt de administratie door klant en vrijwilliger van Humanitas op orde gebracht. De GKB neemt het formele besluit op basis van hetgeen door Humanitas en thuiscoach wordt aangeleverd.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra