Diagnose-instrument Traject 51 in 2015 vast onderdeel van brede intake GKB

maandag 17 november 2014

Nadat er een succesvolle pilot is geweest met het diagnose-instrument ‘Traject51’ heeft de GKB besloten dit instrument vanaf april 2015 een vast onderdeel te maken van de brede intake. Uit de pilot bleek dat Traject51 objectieve klantprofielen oplevert die een goede maatwerk selectie van schuldhulpdiensten mogelijk maakt.

Traject51 is een webbased diagnose instrument voor schuldhulporganisaties. De mogelijkheden van klanten worden met behulp van een interactieve vragenlijst vooraf eenduidig in kaart gebracht; er ontstaat een klantprofiel. Op basis van dit profiel kan bijvoorbeeld meteen worden bepaald of het regelen van schulden kansrijk is of dat er moet worden gestabiliseerd. Daarnaast geeft het klantprofiel meteen zicht op onder meer de mate van sociale participatie, attitude en bestedingsgedrag. Dit verdiepende inzicht levert het beoogde maatwerk.

De werkwijze is ontwikkeld vanuit de praktijk op basis van een wetenschappelijke verkenning. De schuldhulpverlener speelt een essentiële rol bij de uitvoering.

 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra