De Zunige Sint deelt uut

maandag 16 november 2009

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) en de gemeente Assen presenteren zaterdag 21 november de Zunige Sint in het stadscentrum van Assen. Deze Goedheiligman zal het winkelend publiek verrassen met bespaartips voor de dure decembermaand. De Zunige Sint is ontwikkeld in het kader van de campagne ‘Assenaren Financieel Fit’, welke in 2007 van start is gegaan. De campagne is erop gericht Assenaren financieel bewust te maken.

December is een gezellige, maar ook erg dure maand. De decemberuitgaven voor cadeaus, eten en kleding zijn ieder jaar voor veel Nederlanders een aanslag op hun maandinkomen. Voorgaande jaren besteedde bijna de helft een kwart van het maandsalaris aan deze uitgaven. Toch zullen veel mensen door de huidige crisis dit jaar een stapje terug moeten doen. Zo blijkt uit de oktober-meting van de Publieksmonitor Wijzer in geldzaken dat de financiële situatie van Nederlanders achteruit is gegaan ten opzichte van een half jaar geleden. Meer dan 40% van de Nederlanders merkt de invloed van de financiële crisis op de huishoudfinanciën door verlies van vermogen, daling van het (verwachte) pensioen en van inkomen.

Bezuinigen is een belangrijke strategie om de crisis de baas te blijven, zo vinden de gemeente Assen en de GKB. Met de Zunige Sint, Drents voor zuinige Sint, willen de gemeente Assen en de GKB Drenthe Assenaren besparingstips geven voor de dure feestmaand. De Sint deelt daarom een folder met bespaartips uit. Ook worden er gratis informatiepakketten uitgedeeld met allerhande geldtips en zal er vanaf 12.00 uur elk uur een gratis boodschappenpakket verloot worden onder de aanwezigen.

De Zunige Sint is onderdeel van de campagne ‘Assenaren Financieel Fit’. Deze campagne bestaat uit een mix van activiteiten voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud. De gemeente Assen en de GKB Drenthe willen met de campagne ‘Assenaren Financieel Fit’ primair ervoor zorgen dat Assenaren niet in een schuldsituatie komen. De campagne is niet alleen gericht op minima, maar op alle burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om rond te komen. ‘Ga bewust om met je geld’ is de boodschap. ‘Weet wat je je kunt veroorloven en bedenk dat sparen veel goedkoper is dan lenen.’

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra