Congres over schuldhulpverlening druk bezocht

Congres over schuldhulpverlening druk bezocht

donderdag 8 januari 2009

Ruim 300 professionals, politici en vrijwilligers bogen zich afgelopen maandag 23 maart over de vraag hoe de samenwerking tussen professionals en vrijwilligers in de schuldhulpverlening verbeterd kan worden. Dat gebeurde tijdens het congres ‘(Ver)ken je mogelijkheden’ georganiseerd door de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe, Friesland, Groningen en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Via een vraaggesprek met staatssecretaris Jetta Klijnsma en een panelgesprek werd hierover stevig gediscussieerd.

Jan Tingen, directeur van de GKB Drenthe en daarmee één van initiatiefnemers, is erg enthousiast over het grote aantal aanwezigen. ‘Alle stoelen waren bezet met mensen die iets te maken hebben met hulp aan mensen met schulden. Het is dus duidelijk dat het onderwerp leeft! Zeker nu we de eerste gevolgen zien van de kredietcrisis is het belangrijk dat de samenwerking in de schuldhulpverlening optimaal is.’

Volgens staatssecretaris Jetta Klijnsma spelen gemeenten een belangrijke rol in de schuldhulpverlening. Volgens haar moet de regie bij de lokale overheden blijven liggen en dient het Rijk enkel als ruggesteun. Wel neemt ze een aantal signalen over knelpunten in de praktijk mee naar Den Haag.

In diverse workshops en een informatiemarkt stond verdieping in de samenwerking tussen professional en vrijwilliger centraal. Daarnaast kon men elkaar ontmoeten tijdens een afsluitende borrel.

De drie noordelijke kredietbanken zijn van een plan een vervolg te geven aan het congres in de vorm van een studiedag. Tingen geeft aan dat er behoefte is aan meer kennis. ‘Veel aanwezigen op het congres gaven aan meer te willen weten over de basisdiensten van de GKB. Zo willen ze graag meer weten over welke diensten we nu precies leveren en hoe de trajecten verlopen.’ Een studiedag moet antwoord geven op deze vragen.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra