Budgetbeheer? Geen voorschot UWV aanvragen!

donderdag 28 april 2011

Het UWV gaat vanaf juni WAO, WAZ, WIA en WAJONG-uitkeringen later uitbetalen. Vraag als u budgetbeheer heeft geen voorschot aan. Dat kan namelijk problemen geven in uw budgetbeheer en/of schuldregeling. 

Vanaf juni 2011 betaalt het UWV de WAO, WIZ, WIA en WAJONG-uitkeringen niet meer rond de 15e van de maand, maar rond de 23e van de maand uit.
 

Heeft u budgetbeheer? Hier leest u wat deze wijziging betekent voor uw budgetbeheer
Uw inkomen komt vanaf juni 8 dagen later bij ons binnen. Daarom gaan wij uw betalingen vanaf juni ook 8 dagen later doen.
 

Krijgt u weekgeld? Dan blijft u dit gewoon iedere week van ons ontvangen. Omdat het ongeveer een week langer duurt voor uw inkomen binnen is, kan het zijn dat er niet genoeg geld in uw reservering huishoudgeld staat om het weekgeld van te betalen. Is dat het geval, dan zullen wij dit proberen op te lossen door de reservering aan te vullen vanuit uw vakantiegeld of uw andere reserveringen.
 

Geen voorschot aanvragen!
Vraag geen voorschot aan bij het UWV!
 

Als u een voorschot aanvraagt krijgt u 5 maanden lang een lagere uitkering. Ook zal het UWV in dat geval uw uitkering niet meer naar de GKB overmaken, maar naar uw eigen rekening.
 

Dat betekent dat er geen geld meer binnenkomt op uw budgetbeheerrekening bij de GKB. Wij kunnen dan geen betalingen meer doen en u geen huishoudgeld betalen. Heeft u een schuldregeling, dan betekent dit ook dat u te weinig aflost voor uw schulden. Dat kan een reden zijn om uw schuldregeling te beëindigen.
 

Heeft u al een voorschot aangevraagd?
Geef het voorschotbedrag niet uit en neem zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zorgen er dan voor dat uw inkomen wel weer bij de GKB binnenkomt. Houd er rekening mee dat u het hele voorschotbedrag naar de GKB zult moeten overmaken.
 

Vragen?
Heeft u vragen over deze brief? Neem dan contact op met uw team.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra