Budgetadviesgesprek in het buurthuis

zaterdag 26 mei 2007

In de maanden oktober en november kunnen Assenaren een afspraak maken voor een gratis budgetadviesgesprek bij hen in het buurthuis. Dit gesprek is bedoeld om mensen een gedetailleerd advies te geven over hun dagelijkse financiële mogelijkheden. Het budgetadviesgesprek wordt georganiseerd in het kader van de campagne ‘Assenaren Financieel Fit’, een gezamenlijk initiatief van de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) en de gemeente Assen.

De afgelopen jaren is de vraag naar de schuldhulpverlening in de gemeente Assen toegenomen. Hieruit blijkt dat het noodzakelijk is dat de burgers in Assen nog beter worden ondersteund. De gemeente Assen en de GKB Drenthe willen met de campagne ‘Assenaren financieel fit’ primair ervoor zorgen dat Assenaren niet in een schuldsituatie komen.

Veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken om weer overzicht te krijgen over hun financiën en om te leren wat hun financiële mogelijkheden zijn. In een gesprek krijgen Assenaren advies over hun inkomsten en uitgaven. Zo wordt er bijvoorbeeld informatie over inkomensverruimende maatregelen verstrekt. Ook vragen over de hoogte van kleed- en zakgeld of hoe men het beste kan (be)sparen worden beantwoord.

Het budgetadviesgesprek wordt door de gemeente Assen bekostigd.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra