Brieven Belastingdienst over doorgeven rekeningnummer

maandag 8 juni 2015

Een aantal van onze klanten heeft een brief ontvangen van de Belastingdienst waarin staat dat de Belastingdienst geen rekeningnummer heeft dat op naam van de klant staat. En waarin verzocht wordt om dit binnen twee weken door te geven, omdat de toeslagen en andere inkomsten anders per 1 juli aanstaande niet meer worden uitbetaald.

Als u ook een dergelijke brief heeft ontvangen, dan verzoeken wij u om inderdaad uw eigen rekeningnummer door te geven aan de Belastingdienst. Als uw toeslagen en dergelijke al overgemaakt worden naar de GKB, dan heeft het doorgeven van uw eigen rekeningnummer aan de Belastingdienst hiervoor geen gevolgen. De afspraken die de GKB met de Belastingdienst heeft hierover zijn ongewijzigd. Onderstaande passage uit de brief is dan ook niet op u van toepassing:
"Per 1 juli 2015 betalen wij uw toeslagen, teruggaven inkomstenbelasting en/of de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet niet meer uit op een rekeningnummer dat niet op uw naam staat. Deze uitbetalingen ontvangt u dan niet meer."

U kunt uw eigen rekeningnummer doorgeven op de manier zoals dit in de brief vermeld staat. Zolang uw eigen rekeningnummer niet bekend is bij de Belastingdienst, zullen zij u regelmatig een dergelijke brief sturen.

Mocht u onverhoopt toch betalingen op uw eigen rekening krijgen, neemt u dan contact op met uw inkomensbeheerder.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra