Basisschoolleerlingen in Borger-Odoorn gaan eigen kas beheren

dinsdag 16 februari 2010

De Gemeente Borger-Odoorn wil basisschoolleerlingen leren verantwoord om te gaan met geld. Daarom start binnenkort het project Klasse!kas. De schoolklassen die meedoen aan het project krijgen een geldbedrag ter beschikking wat ze zelf mogen besteden. Wethouder Frits Alberts geeft op vrijdag 19 februari de aftrap van het project bij OBS Parklaan in Nieuw-Buinen.

De wethouder licht toe waarom de gemeente meedoet aan het project: “Steeds meer jongeren vertonen risicovol financieel gedrag, dat is een zorgwekkende ontwikkeling waar we nú iets aan moeten doen om problemen in de toekomst te voorkomen.” De Klasse!kas geeft leerlingen zelf de beschikking over een beperkt geldbedrag, waarvoor ze samen een geschikte bestemming mogen zoeken. Ze kunnen het geld bijvoorbeeld besteden aan de inrichting van hun klas, materialen of uitstapjes. Na OBS Parklaan krijgen ook andere scholen in de gemeente een Klasse!kas.

De Klasse!kas werd ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe en het Bureau voor Levend Leren. De Gemeenschappelijke Kredietbank (GKB) is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Assen, Hoogeveen en Meppel en is onder andere actief op het gebied van schuldpreventie. Zo kwam het idee van de Klasse!kas tot stand. Veel Drentse gemeenten en scholen doen inmiddels mee aan het project.

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra