Assense Money Day

Assense Money Day

maandag 27 oktober 2008

De gemeente Assen en de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) roepen zaterdag 8 november uit tot de Assense Money Day. Het Koopmansplein staat deze dag in het teken van geld, advies en werk. De Money Day wordt om 10.30 uur geopend door wethouder Jaap Kuin. De gelddag wordt georganiseerd in het kader van de campagne ‘Assenaren Financieel Fit’ en is erop gericht mensen financieel bewust te maken.

In de gemeente Assen is de vraag naar schuldhulpverlening het afgelopen halfjaar opnieuw sterk toegenomen. Een teken dat het nog steeds noodzakelijk is dat burgers in Assen ondersteund worden. Met het organiseren van de Money Day willen de gemeente Assen en de GKB Drenthe de campagne Assenaren Financieel Fit opnieuw onder de aandacht brengen. De campagne is er primair op gericht te voorkomen dat Assenaren in een schuldsituatie terechtkomen.

Informatiestands geld, advies en werk
De Money Day is bedoeld om mensen te informeren over hoe ze verstandig kunnen omgaan met hun geld in de breedste zin van het woord. Deze dag wordt daarom niet alleen gebruikt voor advies en om gemeentelijke regelingen en voorzieningen te promoten, maar er is eveneens ruim aandacht voor het thema werk als bron van inkomsten. Deze doelen vertalen zich in een grote diversiteit in de aanwezige partijen. Zo zal niet alleen Baanzicht op het Koopmansplein te vinden zijn, maar is ook Randstad van de partij. Verder zullen de GKB Drenthe, Het Juridisch Loket, Humanitas Thuisadministratie, Klussendienst Robin Wood, Stichting Budget Support, Uitkeringsberaad Assen en de Banenwinkel van de Landmacht een informatiestand bemannen.

‘Blijf Positief’ promotieteam
De Assense Money Day krijgt versterking van de promotiebus en een promotieteam van de landelijke overheidscampagne ‘Blijf Positief’. Mensen kunnen in de Blijf Positief Bus de financieel fit test doen. De campagne waarschuwt mensen voor de gevolgen van roodstaan, lenen en kopen op krediet of afbetaling.

Gratis boodschappenpakket
Vanaf 11.00 uur wordt elk uur een boodschappenpakket verloot onder de aanwezigen.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra