Aftrap ouderencampagne groot succes

Aftrap ouderencampagne groot succes

donderdag 2 oktober 2008

In een volle zaal op de ouderenmanifestatie in de MaasStee te Assen heeft de GKB gisteren de ouderencampagne Doe uw voordeel afgetrapt. Doel van de campagne is ouderen te informeren over voordelige regelingen en voorzieningen. Hoogtepunt was het uitreiken van het boekje met voordeelcouponnen voor ouderen. Doe uw voordeel wordt georganiseerd in het kader van de overkoepelende campagne ‘Assenaren Financieel Fit’, een samenwerkingsverband van de gemeente Assen en de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB).

Het niet gebruik van regelingen en voorzieningen onder ouderen is een voortdurend onderwerp van aandacht. Jan Tingen, directeur van de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB), gaf in zijn toespraak aan dat een groeiend aantal ouderen moeite heeft met rondkomen. Ouderenorganisaties signaleren dat ouderen het lastig vinden om inkomensondersteuning aan te vragen. Onder het campagnemotto doe uw voordeel hopen de gemeente Assen en de GKB ouderen te kunnen stimuleren om regelingen en voorzieningen aan te vragen, om zo een juiste balans te vinden in hun inkomsten en uitgaven.

De campagne werd ingeluid door de overhandiging van het voordeelcouponnenboekje voor ouderen in de vorm van een symbolische cheque. Het boekje bevat bonnen voor uiteenlopende voordelen: van een gratis kop koffie tot (de aanvraag van) de meedoenpremie van de gemeente Assen. Vier enthousiaste vrijwilligers, die zich al jaren inzetten voor het slagen van de internationale dag van de ouderen in Assen, namen de cheque trots in ontvangst.

Doe uw voordeel tour
In het kader van de campagne gaat eind oktober de ‘Doe uw voordeel’ -tour in de gemeente Assen van start. Tijdens deze tour wordt er op diverse locaties een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd met als thema: doe uw voordeel. De vragen die centraal staan tijdens de voorlichtingsbijeenkomst zijn: Waar heb ik nu eigenlijk recht op? En waar en hoe kan ik regelingen en/of voorzieningen aanvragen?

Data en tijdstippen van de ‘Doe uw voordeel’ tour:
• 21 oktober van 10.00 – 11.30 uur in In de Kloosterhof
• 29 oktober van 10.00 – 11.30 uur in de MaasStee
• 4 november van 09.30 – 10.00 uur in de Slingeborgh
• 6 november van 14.00 – 15.30 uur in de Vijverhof

Budgetadviesgesprek
Ook hebben ouderen de mogelijkheid om een afspraak te maken voor gratis hulp bij de administratie óf voor een vrijblijvend persoonlijk budgetadviesgesprek over de financiële mogelijkheden.
 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra