Aanmelden schuldhulpverlening inwoners Steenwijkerland vanaf 1 april 2015 via IGSD

woensdag 4 maart 2015

Bericht van gemeente Steenwijkerland:

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland die financiële problemen hebben kunnen vanaf 1 april 2015 voor hulp terecht bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD). Tot nu toe verliep schuldhulpverlening rechtstreeks via de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). Door dit nu via de IGSD te organiseren, komt er één loket voor alle hulpvragen. De IGSD heeft een inloopspreekuur waar inwoners die moeite hebben om rond te komen, financiële problemen of betalingsachterstanden hebben, zich zonder afspraak kunnen melden.

Het inloopspreekuur van de GKB op het Werkplein in Steenwijk komt per 1 april 2015 te vervallen. In plaats daarvan kunnen inwoners die gebruik willen maken van schuldhulpverlening terecht op het inloopspreekuur van de IGSD, elke woensdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur. Hiervoor hoeven zij geen afspraak te maken. Ook kunnen zij telefonisch contact opnemen met een van de schuldhulpverleners van de IGSD (0521-538996, dagelijks bereikbaar van 9.00 – 16.00 uur of email schuldhulpverlening@igsd-sw.nl).

Met elkaar wordt gekeken naar de mogelijkheden om de problemen op te lossen. Hierbij speelt de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt een rol. Ook is er veel aandacht voor preventie en nazorg. Het is mogelijk dat in het verdere traject de dienstverlening van de GKB wordt ingeschakeld.

 

Naar het nieuwsarchief

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra