Lees voor

Op de website van de GKB is BrowseAloud geactiveerd. Met BrowseAloud kunt u tekst op de website laten voorlezen.
 

Hoe werkt BrowseAloud?
Als u met de cursor over de tekst op de website gaat, wordt de tekst voorgelezen. Een meeleescursor toont wat er wordt voorgelezen. U kunt de voorleeshulp aan uw eigen wensen en behoeften aanpassen. Zo kunt u de voorleessnelheid regelen, de kleuren van de meeleescursor aanpassen, een vergrotingsvenster openen en lettertype en lettergrootte veranderen.

Nuttig en noodzakelijk
Mensen met een visuele beperking of taalachterstand krijgen hiermee de mogelijkheid om de informatie beter te begrijpen. Ook voor mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben, maakt BrowseAloud het bezoeken van een website makkelijker en leuker. De zelfredzaamheid neemt hierdoor toe.

Download eenmaal voor heel veel gebruiksgemak
De BrowseAloud voorleeshulp hoeft u slechts een keer te downloaden. Het downloadproces is vergelijkbaar met dat van programma's als Adobe Acrobat of Mediaplayer. De software is gratis. U kunt de voorleeshulp dan op alle voor BrowseAloud geactiveerde websites gebruiken.

Na de download kunt u uw persoonlijke instellingen van de voorleeshulp zelf wijzigen door rechtsonder te klikken op het icoontje op uw pc.Als u op de website van de GKB de BrowseAloud-functie wilt gebruiken, dan klikt u op de knop 'download browse aloud'. U wordt dan naar een website geleid, waar u het programma kunt downloaden(bestandsgrootte: 11 MB).

Op die website (http://download.browsealoud.nl/) kunt u ook meer lezen over de mogelijkheden van BrowseAloud.
 

Zoek op de website

Sitemap Cookiebeleid Privacy Statement © 2019 Gemeentelijke Kredietbank

webdevelopment by iWink, powered by Kirra